• Koen Nijs

Fotografie & Coranavirus

Hoe zal het coronavirus de fotografie-industrie beïnvloeden?

Het Coronavirus veroorzaakt bezorgdheid en treft bedrijven over de hele wereld, van grote bedrijven tot de kleine zelfstandige.

Aandelenmarkten zijn gedaald, restaurants moeten sluiten, vluchten worden geschrapt.


Maar wat betekent dit voor de fotografie-industrie?

Er zijn vier manieren waarop COVID-19 de fotografie-industrie beïnvloedt en zaken die we kunnen doen om de impact ervan te verminderen.

Veel fotografen zullen een omzetdaling zien. We staan aan de vooravond van en recessie en fotografen zullen hiervan ook niet gespaard blijven.

Fotografie in deze tijd is meer een luxe dan een noodzaak voor velen.

Indien er minder vraag is moeten men hierop anticiperen. Natuurlijk voelen fotografen die sterke merken hebben opgebouwd, met terugkerende klanten en een grote vraag, minder impact. Maar we moeten ons als bedrijfstak schrap zetten voor een tijdelijke omzetdaling.

Sportfotografen zullen de impact voelen van geannuleerde wedstrijden op professioneel en amateurniveau. Trouwfotografen zullen misschien impact voelen van uitgestelde bruiloften of bruiloften met een kleiner budget. Zelfs portretfotografen in de studio, zoals headshot fotografen en newborn fotografen, kunnen een terugval in het bedrijfsleven beginnen te voelen naarmate hun klanten het menselijk contact verminderen, hun budget herzien en meer tijd thuis doorbrengen.

De verkoop van toestellen zal volgens mij enorm gaan dalen.


Zelfs vóór het Coronavirus daalde de verkoop van camera's de afgelopen 4 jaar keer op keer.

De nieuwe langverwachte Canon R5 wordt mogelijk uitgesteld. De Nikon D6 loopt vertraging op.


Beurzen en evenementen worden geannuleerd.

Fotografen zullen nieuwe gewoonten moeten aannemen tijdens opnamen

Desinfecterend middel wordt een must-have in de cameratas van een fotograaf.

Hoewel dit allemaal logisch lijkt, zijn we niet altijd in onze gedachten als we fotografen "in de zone" zijn en ons concentreren op details, composities, instellingen en momenten. In onze huidige staat moeten ze dat zijn.


Slimme fotografen gebruiken deze mogelijkheid om in hun bedrijf te investeren

We eindigen hier met wat advies. Als u een afname in zaken ziet, heeft u twee opties. Je kunt thuis zitten en geobsedeerd zijn door nieuwsupdates, Netflix en je tijd verspillen in een constante staat van angst. Of je kan in uw bedrijf investeren, zodat de huidige impact van de recessie wordt verzacht en uw bedrijf klaar is voor succes wanneer de economie herstelt.

31 keer bekeken